Naplója

Angyalok pedig vannak

Arkangyal Bevetésre Indul

 

Vannak pillanatok, mikor az ember úgy érzi ebből már nincs kiút. Én legutóbb Karácsonykor éreztem így, mikor Ausztriában jutott eszembe, hogy a kocsikulcsom Németországban felejtettem az aurachi parkolóban. Na most mégis mi a fenét csináljak? Hazáig még 160km. Feltörni még fel tudom, a vezetékeket is összekötöm, indítani is tudok, de hogy oldom a kormányzárat? Nem, nem, hazamegyek vonattal. Vonattal? Hajnali háromkor? Több átszállással, legalább fél nap, délre lennék otthon. Segítséget kell kérnem! Felhívom valamelyik szomszédom, hogy hozza el a pótkulcsot! Mindenki el fog hajtani a picsába! Mi a faszt csináljak?

Hirtelen eszembe jutott a mennyországi segélyszolgálat idiótákat oltalmazó részlege. Felhívtam őket és kértem az őrangyal melléket. Egy kellemes női hang vette fel:

-Anya most nem ér rá!!!

-Jó, de ez most kivételesen fontos lenne! Nem beszélhetnék vele mégis?

-Őrangyali szolgálat, miben segíthetek?

-Bammeg nagy szarba vagyok! A kamionban hagytam a kocsikulcsom németföldön. Nem tennéd meg, hogy éjfélkor autóba ülsz és  háromra elhozod Bp-re a pótkulcsom?

-Máris repülök…

A történet pusztán a képzelet szüleménye. Bárminemű hasonlóság megtörtént esetekkel és valós személyekkel, csupán a véletlen műve lehet…